Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Οι αναρτήσεις με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα μέχρι σήμερα

Παρόμοια ανάρτηση είχαμε κάνει και στις αρχές του 2015. Συνηθίζεται στις αρχές μιας χρονιάς να γίνεται ένας απολογισμός πεπραγμένων, μια σούμα δηλαδή των καλύτερων στιγμών/αναρτήσεων/κ.λπ. Έτσι κι εμείς είπαμε να ακολουθήσουμε τη μόδα και να σας παρουσιάσουμε τη δική μας λίστα, μετά τη λίστα με τα καλύτερα βιβλία που διαβάσαμε τη χρονιά που μας πέρασε, την οποία δημοσιεύσαμε προχθές. 

Από καταβολής στίγμαΛόγου, λοιπόν, οι πέντε αναρτήσεις με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα είναι οι εξής:

1. Χωρίς Κίγκο - Λίγα λόγια για το κοινωνικό χαϊκού (5.062 αναγνώσεις μέχρι σήμερα). Πρόκειται για ανάρτηση του 2016, γεγονός που καθιστά τον αριθμό των αναγνώσεων σχεδόν εξωπραγματικό για τα δεδομένα ιστολογίων σαν το δικό μας. Το κείμενο της ανάρτησης έχει γράψει ο συνεργάτης μας Θεοχάρης Παπαδόπουλος και αντικείμενό του είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος: το κοινωνικό χαϊκού έναντι του παραδοσιακού, θα λέγαμε ίσως γενικότερα το δυτικό χαϊκού έναντι του ιαπωνικού.

2. Το φθινόπωρο στην ποίηση (3.261 αναγνώσεις). Στην αντίστοιχη δεκάδα του 2015, ανάμεσα στις δημοφιλέστερες αναρτήσεις ήταν μόνο η εποχιακή για την άνοιξη, φέτος όμως το φθινόπωρο πήρε την εκδίκησή του! Μια ανθολόγηση ποιημάτων που κάναμε το 2014 για την πιο μελαγχολική και ήπια εποχή του χρόνου.

3. "Ασέμνου" του Φάνη Κατσιρέλου (2.707 αναγνώσεις). Η κριτική ανάγνωση της Κρις Λιβανίου (Οκτ. 2015) αμφισβητήθηκε έντονα από μια ομάδα ανάγνωσης. Διαβάστε τη μεταξύ τους αλληλογραφία (η ανταλλαγή της οποίας πραγματοποιήθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Μανδραγόρας) μέσω των συνδέσμων στα σχόλια. Είχαμε διάφορες αμφισβητήσεις των κριτικών αναρτήσεών μας το 2016, αλλά εμείς παραμένουμε -όπως θα έχετε διαπιστώσει- αγύριστα κεφάλια!

4. Η άνοιξη όπως την είδαν μείζονες και ελάσσονες ποιητές (1.953 αναγνώσεις). Το 2014 μας είχε πιάσει οίστρος με τις εποχές και γράψαμε για δύο! Φέτος οι εποχές έχουν την τιμητική τους από πλευράς αναγνώσεων με το φθινόπωρο να προπορεύεται της άνοιξης κατά 1.200 περίπου views.

5. Η τεχνική του σοκ - ή, αν προτιμάτε, το σεξ -  στην ποίηση (1.692 αναγνώσεις). Το 2015 αυτή η ανάρτηση του 2013 ήταν η νούμερο ένα δημοφιλέστερη, φέτος όμως έπεσε στην πέμπτη θέση. Στο μεταξύ η Χριστίνα Λιναρδάκη έγραψε ένα ακόμη κείμενο επί του θέματος, πιο θεωρητικό, με τίτλο "Ο έρωτας και το σεξ στη νεοελληνική ποίηση", το οποίο όμως δεν ευτύχησε να αποφέρει στο ιστολόγιό μας ανάλογο αριθμό αναγνώσεων!

Δεν το βάζουμε κάτω, εννοείται. Πάντα θα προσπαθούμε να γράφουμε για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας διαβάζετε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου