Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση για τον Μάκη Αποστολάτο

Το blog μας στηρίζει την εκδήλωση που πραγματοποιείται ακριβώς έξι χρόνια μετά τον θάνατο του λογοτέχνη, κριτικού και εκδότη Μάκη Αποστολάτου (1948-2010).
Οι ομιλητές στην εκδήλωση θα καλύψουν το λογοτεχνικό του έργο, το εκδοτικό του έργο (περιοδικό Ομπρέλα), καθώς και το έργο του αναφορικά με το λογοτεχνικό σωματείο που είχε ιδρύσει (Ενωτική Πορεία Συγγραφέων - ΕΠΟΣ). Θα διαβαστούν ποιήματα από όλες τις συλλογές του, ενώ κιθάρα θα παίξει ο Αλέξανδρος Πισκιούλης.

Το βιβλίο που παρουσιάζεται στην εκδήλωση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν, είναι συλλογικό (σε επιμέλεια Χριστίνας Λιναρδάκη και Κρις Λιβανίου) και φιλοξενεί δέκα κείμενα φίλων και συνεργατών του Αποστολάτου, συγκεκριμένα των Γιώργου Δάγλα, Λουκά Θεοχαρόπουλου, Δημήτρη Ι. Καραμβάλη, Γιώργου Καραντώνη, Αγγελικής Κομποχόλη, Κρις Λιβανίου, Χριστίνας Λιναρδάκη, Θεοδόση Πυλαρινού, Αχιλλέα Σπυρόπουλου, Γεράσιμου Α. Ρηγάτου και Κατερίνας Τσιτσεκλή. Στόχος της έκδοσης ήταν να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό στη βιβλιογραφία γι' αυτόν τον ποιητή της γενιάς του '70, τον οποίο διέκρινε το πάθος για την τέχνη και η φλόγα για μια επανάσταση που πίστευε ότι θα άλλαζε τη ζωή των ανθρώπων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου