Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη

Το στίγμαΛόγου έκλεισε, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, τρία έτη παρουσίας στο διαδίκτυο. Εκτός του αριθμού των επισκεπτών που είδαμε να πολλαπλασιάζεται, ιδίως τους τελευταίους μήνες, με μεγάλη μας χαρά είδαμε το ίδιο διάστημα και τις συνεργασίες σας να πολλαπλασιάζονται.

Στο mailbox του στίγμαΛόγου καταφθάνουν συνεχώς πολύ αξιόλογα κείμενα για θέματα, άλλοτε ευρέος ενδιαφέροντος και άλλοτε πιο ελιτίστικα, που χαιρόμαστε πραγματικά να φιλοξενούμε στις ηλεκτρονικές μας σελίδες. Όμως, μαζί με τα κείμενα της Κρις Λιβανίου και της Χριστίνας Λιναρδάκη και με τις αναδημοσιεύσεις από έντυπα περιοδικά, τα κείμενα που άρχισαν να συσσωρεύονται στα "πρόχειρα" του ιστολογίου, έγιναν πάρα πολλά. Αρχικά δώσαμε προτεραιότητα στις συνεργασίες,  σε βάρος των δικών μας κειμένων, όμως διαπιστώσαμε πως δεν είναι δίκαιο.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, λοιπόν, αποφασίσαμε κατ' αρχάς να αυξήσουμε τις μέρες που κάνουμε δημοσιεύσεις από τρεις σε τέσσερεις. Έτσι, θα μπορείτε να μας διαβάζετε κάθε εργάσιμη ημέρα πλην Πέμπτης. Κατά δεύτερο λόγο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε συγκεκριμένες στήλες, έτσι ώστε να ξέρετε πότε θα διαβάσετε τι. Αναλυτικά:

  • κάθε Δευτέρα θα γράφει η Χριστίνα Λιναρδάκη
  • κάθε Τρίτη θα δημοσιεύουμε κείμενα των εκλεκτών συνεργατών μας ή αναδημοσιεύσεις
  • κάθε Τετάρτη θα γράφει η Κρις Λιβανίου
  • κάθε Παρασκευή θα γράφει ο Παναγιώτης Παναγάκης ή θα δημοσιεύουμε "σφηνάκια" (αφού οι μουσικές αναρτήσεις είναι 15θήμερες)

Τι είναι τα "σφηνάκια"; Ολιγόλογες μα οξυδερκείς παρουσιάσεις 2-3 λογοτεχνικών βιβλίων σε μία ανάρτηση. Τα σφηνάκια θα αντιδιαστέλλονται προς τις μακροσκελέστερες αναλύσεις λογοτεχνικών βιβλίων που ενδεχομένως θα φιλοξενούνται τη Δευτέρα ή την Τετάρτη. Λέμε "ενδεχομένως" γιατί αυτές τις μέρες οι γράφουσες μπορεί να επιλέξουν να αναρτήσουν κείμενα γνώμης ή θεωρητικά κείμενα, όπως είναι π.χ. τα κείμενα της Κρις Λιβανίου για το δημοτικό τραγούδι.

Λόγω αδυναμίας εξεύρεσης αποκλειστικών κειμένων για το στίγμαΛόγου, η κατηγορία "θέατρο" αφαιρέθηκε από τις hot κατηγορίες που εμφανίζονται πάνω-πάνω στο ιστολόγιο και μετακινήθηκε στις ετικέτες δεξιά. Το ίδιο συνέβη και με την κατηγορία "συνεντεύξεις", αφού οι συνεντεύξεις που παίρνουμε δεν είναι πλέον τόσο συχνές.

Ευχόμαστε οι συνεργασίες σας να εξακολουθήσουν να πολλαπλασιάζονται και να χρειαστεί να αρχίσουμε να δημοσιεύουμε και την Πέμπτη για να τις προφθαίνουμε όλες.

Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε!

στίγμαΛόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου