Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Best poetry - τα καλύτερα βιβλία που διαβάσαμε το 2015Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ανακηρύσσουμε τις καλύτερες συλλογές που διαβάσαμε μέσα στο 2015. Είναι αυτονόητο ότι το συντριπτικό τμήμα των συλλογών αφορά το 2014 και ότι για το 2015 θα επανέλθουμε. Τον πίνακα των top 10 συλλογών καταρτίσαμε από κοινού η Κρις Λιβανίου και εγώ:


1. Βλέπω τον κύβο Ρούμπικ φαγωμένο του Γιάννη Στίγκα (Μικρή Άρκτος)

2. Μνήμη σχεδόν πλήρης του Λεωνίδα Κακάρογλου (Εστία)

3. Ιστορίες απ' το ονειροσφαγείο της Κατερίνας Ζησάκη (Μανδραγόρας)

4. μ-other poem του Βασίλη Αμανατίδη (Νεφέλη)

5. Madre Dolorosa της Σόνιας Ζαχαράτου (Μελάνι)

6. Έσπασε του Κώστα Καναβούρη (Μελάνι)

7. Ασκήσεις απωλείας της Δέσποινας Δεμερτζή (Μανδραγόρας)

8. Εκπνοές του Γιάννη Αντιόχου (Ίκαρος)

9. Διαλεκτική βυθού του Σταύρου Σταμπόγλη (Μανδραγόρας)

10. Ημερολόγιο μιας μικρής απουσίας του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη (Στοχαστής)


Αξιοσημείωτες ήταν επίσης οι συλλογές: Με ύφος Ινδιάνου του Κυριάκου Συφιλτζόγλου (Μελάνι) και Φοβ (Τεχνοδρόμιο) της Στέλλας Βοσκαρίδου-Οικονόμου.

Καλές αναγνώσεις!!!Χριστίνα ΛιναρδάκηΥΓ. Ένα "βαρόμετρο" ποιητικών συλλογών που αρέσουν σε εμένα προσωπικά μπορείτε να βρίσκετε στον συναφή πίνακά μου στο pinterest.


3 σχόλια:

 1. Αγαπητή φίλε ένα μεγάλο ευχαριστώ ακόμα μία φορά για την εμπιστοσύνη και την προσοχή...προπαντων το κουράγιο που μου δίνετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω την αίσθηση ότι στο μέλλον θα διαβάσουμε όμορφα πράγματα από σας κύριε Σταμπόγλη, καλή χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή κυρία Λιβανίου άλλη μια φορά ευχαριστώ. Το 2014 έβγαλα με τον ΚΕΔΡΟ, (κατι απολυτως έκτακτο και ανελπιστα), άλλη μια ασυλλογή, τίτλος ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, Θα ήθελα να σας την στείλω τιμης ένεκεν... Δεν το έπραξα νωρίτερα διοτι δεν ήθελα να ενοχλήσω... μετά όμως από τα τελευταία γεγονότα και αφου δεν πρόκειται να σας κουράσω με κριτικές κλπκλπκλπ, (μια και ειναι εκδοση 14), θα ήθελα κάποια διευθυνση σας... ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

   Διαγραφή