Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Το στίγμαΛόγου γίνεται μουσικό!

Στο πλαίσιο του ανοίγματος που ξεκίνησε πέρυσι το στίγμαΛόγου προς είδη λόγου πέραν του ποιητικού, δηλ. προς το θέατρο και το διήγημα, με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε φέτος την επέκτασή μας και προς τον μουσικό λόγο!Η μουσική είναι αδιαμφισβήτητα και αυτή είδους λόγου, μη γλωσσικού, που ωστόσο αποτυπώνεται με γραπτά σύμβολα (τις νότες) τα οποία συνθέτουν την παρτιτούρα με τον ίδιο τρόπο που το αλφάβητο συνθέτει τη λέξη, έπειτα τη φράση, την παράγραφο κ.ο.κ. Ως λόγος, επομένως, αναζητεί και η μουσική το στίγμα της! 

Για να το βρούμε, επιστρατεύσαμε τον Παναγιώτη Παναγάκη, που μέχρι πρότινος ακούγαμε από το Γ΄ Πρόγραμμα, να μας προτείνει δύο φορές τον μήνα νέες κυκλοφορίες από τον χώρο της κλασικής και της jazz μουσικής, χωρίς να λείπουν και εκπλήξεις από άλλα είδη! 

Ελπίζουμε ο μετασχηματισμός μας αυτός να παρουσιάζει ενδιαφέρον και για εσάς και να κάνει το στίγμαΛόγου ακόμη πιο εύφορο και δημιουργικό. Συντονιστείτε μαζί σας λοιπόν κάθε δεύτερη Παρασκευή (αρχής γενομένης από την επόμενη) και καλές ακροάσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου