Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση του στίγμαΛόγου από κοινού με το varelaki και το vakxikon.gr! Προσκεκλημένοι τρεις νέοι ποιητές!

Οι εκδόσεις/περιοδικό/ράδιο vakxikon.gr (Νέστορας Πουλάκος, Νίκος Μπίνος, Στράτος Προύσαλης), το varelaki.blogspot.gr (Ασημίνα Ξηρογιάννη) και το stigmalogou.blogspot.gr (Χριστίνα Λιναρδάκη, Κρις Λιβανίου) οργανώνουν κοινή εκδήλωση με θέμα 

«Η ποίηση στην εποχή του διαδικτύου» 

προκειμένου να διερευνήσουν τη θέση της ποίησης στην ψηφιακή εποχή.

Το vakxikon.gr, που πραγματοποιεί τόσο συμβατικές όσο και ψηφιακές εκδόσεις (το περιοδικό είναι αμιγώς ηλεκτρονικό και το ραδιόφωνο «εκπέμπει» αποκλειστικά μέσω του ίντερνετ), αλλά και τα δύο blogs είναι από τους πλέον αρμόδιους να εκφέρουν γνώμη επί αυτού του πολύ ενδιαφέροντος και επίκαιρου θέματος. Για να υπάρχει σφαιρικότητα απόψεων, όμως, καλούν και τέσσερις ποιητές να συζητήσουν μαζί τους. Πρόκειται για τους: Δήμητρα Αγγέλου, Χρήστο Αρμάντο Γκέζο (φετινό κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου) και Θωμά Τσαλαπάτη (περυσινό κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου), όλους νέους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το ίντερνετ και την κοινωνική δικτύωση για να συνδιαλεχθούν με το κοινό και να προωθήσουν το έργο τους.


Τελικά, το διαδίκτυο ωφελεί ή βλάπτει την ποίηση; Η ερώτηση παραμένει. Θα επιχειρήσουμε να την απαντήσουμε την 

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 19.00 
στο Polis Art Cafe 
(στο αίθριο της Στοάς του βιβλίου).
ΥΓ. Θα ήταν μαζί μας και η Λίλιαν Μπουράνη, όπως φαίνεται στην πρόσκληση, όμως δεν θα τα καταφέρει για οικογενειακούς λόγους. Της ευχόμαστε όλα να πάνε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου