Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

To "Νέο Πλανόδιον" - η αναβίωση ενός έγκριτου λογοτεχνικού περιοδικού

Το έλαβα μαζί με μια συνοδευτική επιστολή από τον Γιάννη Πατίλη:

"...βρίσκομαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω την αναβίωση του περιοδικού υπό νέο τίτλο που υπόσχεται και μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνον τη συνέχεια αλλά και την ανανέωσή του: Το Νέο Πλανόδιον με το πρώτο τεύχος του είναι πλέον γεγονός...!"

Εκδότης και διευθυντής, όχι πλέον ο Γιάννης Πατίλης, αλλά ο Κώστας Κουτσουρέλης και στη συντακτική ομάδα οι Γιώργος Βαρθαλίτης, Κωνσταντίνος Πουλής, Έλενα Σταγκουράκη και Λεωνίδας Σταματελόπουλος - οι τρεις πρώτοι γνωστοί μας από το παλιό Πλανόδιον και το ιστολόγιό του Ιστορίες Μπονζάι.

Πρόλαβα, ξεφυλλίζοντας, να σταθώ σε δύο άρθρα της Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου, ένα (κόλαφος για τις μεταφράστριες της έκδοσης) για την ανθολόγηση και μετάφραση στα ελληνικά ποιημάτων της Έμιλυ Ντίκινσον που κυκλοφορεί με τίτλο "χωρίς πυξίδα και χάρτη"  και ένα - φυσικά - για την Κική Δημουλά. Στάθηκα επίσης στον πολύ ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικότατο "Φάκελο Λογοκλοπή" που υπογράφει ο διευθυντής του περιοδικού από κοινού με τα τρία από τα τέσσερα μέλη της συντακτικής ομάδας. Στάθηκα τέλος - φυσικά - στις κριτικές, τις οποίες βρήκα εξαιρετικά σύντομες και γι' αυτό απογοητευτικές (άσε που δεν συμφωνώ καθόλου για την κριτική του βιβλίου του Γιάννη Στίγκα, το οποίο μου θύμισε πολλά, Ελύτη όμως, όχι). Περιμένω πάντως πώς και πώς να έρθει το τριήμερο της Καθ. Δευτέρας να προλάβω να διαβάσω το περιοδικό και να εμβαθύνω περισσότερο..

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τους ιστότοπους:
www.neoplanodion.gr - www.facebook.com/neoplanodion

Χριστίνα Λιναρδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου