Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση - Πού εξαφανίστηκε η ποίηση; Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, ώρα 19.30Tο ιστολόγιο στίγμαΛόγου σας προσκαλεί στην πρώτη του εκδήλωση με θέμα «Πού εξαφανίστηκε η ποίηση;».

Ενάντια στο γενικότερο πνεύμα των ημερών που δείχνει να επικροτεί την απανταχού άνθιση νέων ποιητών, το στίγμαΛόγου προσπαθεί να δηλώσει κάτι διαφορετικό: ότι η ποίηση έχει σχεδόν εξαφανιστεί μέσα από αυτήν την ακατάπαυστη εξάπλωση του ποιητικού λόγου.

Η ταπεινή μας εκδήλωση θα φιλοξενήσει ποιητές και ποιήτριες που θα καταθέσουν τη δική τους άποψη για τη σύγχρονη ποίηση, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε τα ίχνη της αλλά και τη σχέση της με το αναγνωστικό κοινό.

Είναι η αχαλίνωτη πρόσβαση που διαθέτουμε σήμερα μέσω των κοινωνικών δικτύων; Η έλλειψη κριτικής; Η έλλειψη φιλοδοξίας; Τι ακριβώς ισχύει και η ποίηση διογκώνεται μα σβήνει συνεχώς, σαν αποτυχημένο πυροτέχνημα;

Μπορεί όλα αυτά, μπορεί και τίποτα από αυτά. Ούτως ή άλλως, ένα τέτοιο θέμα δε γίνεται να ξεκαθαριστεί σε μία και μόνο εκδήλωση, αλλά, αν είστε εκεί στην αρχή, να αφήσετε το στίγμα σας, τότε θα έχουμε διανύσει ήδη τη μισή απόσταση.

Η ομάδα του στίγμαΛόγου (Χριστίνα Λιναρδάκη, Κρις Λιβανίου και Ηλίας Θ. Παππάς) σας περιμένει με την παρουσία των ποιητών Αγγελικής Σιδηρά, Λάμπρου Σπυριούνη και Θωμά Τσαλαπάτη την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 στο βιβλιοκαφέ Έναστρον και ώρα 19.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου