Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Οι συλλογές που λαμβάνουμε υπόψη στο στίγμαΛόγου

Όσοι μας διαβάζουν ή/και όσοι αλληλογραφούν μαζί μας γνωρίζουν ότι ποτέ δεν καμωθήκαμε τους κριτικούς. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την ποίηση και γράφουμε τη γνώμη μας ως αναγνώστες, όσο πιο εμπεριστατωμένα μπορούμε, επί όσων συλλογών φτάνουν στα χέρια μας είτε επειδή κάποιοι οίκοι έχουν την καλοσύνη να μας τις δίνουν (Μανδραγόρας, Οι εκδόσεις των φίλων/κοράλι, Στοχαστής), είτε επειδή μας τις στέλνουν οι δημιουργοί τους, είτε επειδή τις «αλιεύουμε» ψάχνοντας στα βιβλιοπωλεία.

Προσπαθούμε δε να είμαστε επίκαιροι, ασχολούμαστε δηλ. κατά κύριο λόγο μόνο με συλλογές της τρέχουσας χρονιάς και της προηγούμενης. Δεδομένου ότι το blog ξεκίνησε το ταξίδι του από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη περίπου, τεχνικά έχουμε λάβει υπόψη συλλογές που κυκλοφόρησαν το 2012 και που κυκλοφορούν εντός του 2013.

Προκειμένου να γνωρίζετε κι εσείς ποιες συλλογές έχουμε διαβάσει ή πρόκειται να διαβάσουμε, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε μια λίστα με τις συλλογές του 2012 και μια άλλη με εκείνες του 2013, τις οποίες θα βρείτε στην αριστερή στήλη του blog. Οι λίστες μας εμπλουτίζονται και θα εμπλουτίζονται συνεχώς - παρ’ όλα αυτά, αν πιστεύετε ότι παρουσιάζουν ελλείψεις, παρακαλούμε να μας το πείτε. Επικοινωνήστε επίσης μαζί μας σε περίπτωση που θέλετε να μας στείλετε κάποια συλλογή.

Έχουμε αποφασίσει από την αρχή ότι δεν θα δημοσιεύουμε μεμονωμένα ποιήματα παρά μόνο συλλογές κι αυτό επειδή στην έκταση μιας συλλογής αναπτύσσεται μια δυναμική η οποία επιτρέπει να αναδειχθεί καλύτερα το ταλέντο του δημιουργού της – ή η ανυπαρξία του. Θα βρείτε λοιπόν εδώ μια ειλικρινή γνώμη (δυνατά σημεία και αδυναμίες) για όσες συλλογές αποφασίζουμε να παρουσιάσουμε , δίνοντας έτσι ένα στίγμα της καλής ποίησης μέσα από τη δική μας ματιά!

Χ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου